Blokiranje uporabnikov in spreminjanje tipa uporabnikov

Včasih se zgodi, da bi želeli katerega od uporabnikov vaše 4th Office skupnosti izbrisati. Namesto, da uporabnika izbrišete vam 4th Office omogoča, da ga blokirate in tako ohranite vse aktivnosti povezane z uporabnikom.

V določenih primeri se zgodi, da bi želeli notranjega uporabnika spremeniti v zunanjega ali obratno.

V obeh primerih izberite profil uporabnika, ki ga želite blokirati ali mu spremeniti status. To lahko storite s klikom na ime uporabnika ali pa ga poiščete s pomočjo iskalnika.

Izberite postavko 'Uporabniki' ter kliknite na profil uporabnika. Nato na desni izberite »Uredi«.

Tu lahko potem izbirate ali gre za notranjega ali zunanjega uporabnika. (»Zunanji uporabnik: Ne« pomeni, da gre za notranjega uporabnika).

Na tem mestu lahko uporabnika tudi blokirate. (»Uporabnik blokiran: Ne« pomeni aktivnega uporabnika).

Vse aktivnosti povezane z blokiranim uporabnikom bodo ostale del vaše BCSocial skupnost, le blokiran uporabnik do skupnosti ne bo več mogel dostopati.

Za več informacij o različnih tipih uporabnikov si preberite tale članek.

Powered by Zendesk